Fins fa ben poc i encara en moltes empreses, el més efectiu per a un líder és o era marcar molta distància i diferència entre el seu comportament a l’empresa amb els seus equips i la seva realitat més espontània fora de la feina. Aquest model està canviant i ha deixat de ser un referent de la suposada eficiència empresarial. Podem dir que el model ha girat des d’un prisma en el que es generava por i jerarquia molt marcada, ara cap a un nou model de tolerància a l’equivocació, cercant la innovació i la diferenciació, a la prova i error, a l’aventura, a l’experimentació, en definitiva al foment dels ambients en els que no ha d’existir la por, amb l’objectiu de poder aprofitar el millor de les persones.

Energia i il·lusió són les que manen ara per ara en les empreses d’èxit i tot plegat, amanit amb persones joves que s’incorporen al mercat laboral amb noves actituds i necessitats, a més a més amb entorns cada cop més canviants. Què volem? Nodrir-nos realment de noves idees i aportacions per part de tothom, o bé conformar-nos senzillament en manar amb més o menys destresa, dirigint un grup de persones amb el rumb inalterable que prèviament hem decidit i que ha estat dissenyat des del nostre ego més absolut? Sense les aportacions de les persones que tenim més a prop i que hauran de remar amb nosaltres per assolir els objectius, serà difícil tenir l’èxit que perseguim. Guanyar la seva implicació total, transversal i profunda en el projecte en el que creiem TOTS, dintre i fora de l’empresa, serà per a qualsevol líder un desafiament en el segle XXI. Haurem d’influir, il·lusionar, emocionar i permetre, perquè en definitiva estem interaccionant amb persones i no amb maquinària. Tolerància total en les aportacions dels demés, estimular els suggeriments, fomentar la generació de noves idees, objectivar la innovació. Realment creiem com a líders que tots som infalibles i que els nostres equips no tenen res a aportar-nos o a dir-nos? Precisament en aquesta resposta rau la clau de les empreses d’èxit.

Us imagineu treballar colze amb colze amb un grup d’amics? Allà on no arribeu vosaltres hi arribaran d’altres i podreu establir finestres de confiança on unir esforços i trobar solucions impensables. Pot ser aquest sigui un extrem òptim inassolible en la majoria de les empreses, però fins aquest punt, tenim tot un camí per recórrer amb les persones que integren els nostres equips.

Energia, il·lusió, confiança, tolerància, innovació i respecte mútuu en ambients que s’allunyin de la por, ens aportaran se’ns dubte bons resultats.

“Hi ha molts equips excelents, però el que guanya, és el que gaudeix jugant plegats” – Johan Cruyff

Xavier Escarrà – Director General

4deaef3cac237dab0e9934b6ba1f91bf